Orison Swett Marden

 

ORISON SWETT MARDEN (1848 - 1924) a fost considerat părintele scrierilor și discursurilor motivaționale, fiind primul scriitor american care a vorbit în cărțile și prelegerile sale despre dobândirea succesului în viață.
Rămas orfan de mamă la vârsta de 3 ani și de tată la 7 ani, Orison a fost nevoit să muncească de mic pentru a-și câștiga traiul. În adolescență a descoperit cartea lui Samuel Smiles Self-help, care a devenit un punct de cotitură în existența lui și despre care ulterior a afirmat că valora „greutatea ei în diamante”. Și-a întipărit-o în minte și și-a promis să facă și el pentru alții ceea ce cartea lui Smiles a făcut pentru el.
Tinerețea lui Marden este marcată de puternică motivație, inepuizabilă energie și succese remarcabile: până la 35 de ani obținuse diplome universitare în științe, arte, medicină și drept. În timpul studiilor s-a întreținut lucrând într-un hotel, ulterior devenind el însuși proprietar al mai multor hoteluri și al unei stațiuni turistice. După 44 de ani se dedică scrisului, reușind să publice mai multe bestselleruri foarte bine primite de public.
În anul 1897 a fondat celebra revistă Success, ca manifest al filozofiei sale New Thought, care promova gândirea pozitivă, abilitățile de viață și disciplina și în ale cărei pagini au scris sau au apărut aproape toate celebritățile din SUA, de la președinți la actori și oameni de afaceri. Revista a apărut neîntrerupt de atunci și continuă să îi inspire pe cititorii americani și în zilele noastre.

 

Fii bun cu tine
10 lei30 lei

„Pentru a se menține într-o formă maximă, pentru a dobândi stăpânirea completă a tuturor puterilor ș..

Pace, putere, prosperitate
30 lei

Pace, putere, prosperitate este o lucrare de excepție, care demonstrează, printre altele, faptul că ..

Icon securitate LibraPay