Tuesday, Dec 1, 2020

Celebritatea nu reprezintă o garanție a fericirii

Victoria Price este fiica actorul Vincent Price, starul hollywoodian celebru pentru personajele negative interpretate cu precădere în filmele de groază. Ca fiică privilegiată a unei celebrități, Victoria a crescut înconjurată de multe lucruri frumoase, a trăit bucuria deplină alături de tatăl ei și totodată zeci de restricții impuse de mama ei. Spiritul rebel, atitudinea răzvrătită de adolescentă și nesiguranța în fața găsirii identității, inclusiv a celei de gen, au dus la pierderea bucuriei, fuga de acasă și înstrăinarea de mama sa. Într-un fel sau altul, aceste lucruri au continuat până la maturitate, când, la aproape 50 de ani, Victoria își dă seama că, deceniu după deceniu, nu s-a schimbat nimic esențial în viața ei.
O revelație în fața oglinzii o face să aleagă conștient înfruntarea fricilor pentru a ajunge la esență - adevărătul ei sine, pe care îl simte compus din bucurie, bucurie, bucurie. Dar calea până la extaz este presărată cu agonie: eșecuri financiare, datorii de milioane de dolari, investiții păguboase, despărțirea de partenera de viață, pierderea companionului patruped mult iubit, o viață nomadă autoimpusă, în care renunță voit la un cămin stabil.
Traversând America în mașină, văzând de-a lungul anilor evoluția (involuția?) acestei țări mărețe - dezvoltarea urbană în detrimentul pitoreștilor localități rurale, dispariția clasei sociale de mijloc, deșertificarea pe alocuri -, Victoria ăși dă seama că starea de fapt a țării nu este prea departe de propria stare sufletească.
Încetul cu încetul, își dă seamă că pentru a se simți din nou întreagă are nevoie să-și regăsească bucuria pentru că numai astfel își regăsește sinele autentic.
După găsirea bucurie își face un ritual zilnic de practicare a ei. din care nu lipsesc scrierea în jurnal, ținerea unui blog, fotografia, discuțiile cu fanii tatălui ei, în mijlocul cărora se simte ca în sânul unei familii - o familie de suflet, pe care ți-o alegi.
Calea regăsirii de sine ne arată drumul parcurs la maturitate de Victoria Price spre regăsirea Bucuriei, starea pe care ne-am născut să o trăim cu toții.

Puteți citi un fragment din carte aici.

Dintre numeroasele recenzii ale cărții, pe care le veți găsi la linkul de mai sus și în paginile autobiografiei Victoriei Price, o prezentăm numai pe cea a Martinei Navratilova, jucătoare de tenis, activistă, soție, părinte și autoare a cărții Shape Your Self, și pe cea a Anitei Moorjani, celebră în întreaga lume pentru experiența în apropierea morții descrisă în cartea Dying to be Me.

„Victoria Price este o luptătoare – deoarece crede într-o lume conectată prin Iubire și deoarece ea însăși e conectată cu Bucuria. Angajamentul ei de a trăi drept cea mai adevărată versiune a sinelui său constituie o sursă de inspirație pentru noi toți. Minge de meci, doamnă Price!“
Martina Navratilova, jucătoare de tenis, activistă, soție, părinte și autoare a cărții Shape Your Self

„Victoria Price înțelege așa cum puțini reușesc că primim numai o singură șansă în viață și observă răul pe care ni-l facem nouă înșine atunci când îi dăm voie luminii noastre să se ascundă sub obroc. În memoriile sale, Victoria ne arată modelul de curaj de care avem nevoie cu toții pentru a accepta iubirea și viața deplin. Este o lectură foarte ușoară, pe care o recomand din tot sufletul.“
Anita Moorjani, autoarea bestsellerului Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

 
Victoria și tatăl ei, actorul Vincent Price. Copyright foto: Victoria Price
Icon securitate LibraPay