După ce a fost ea însăși ținta unui puternic atac psi din care și-a revenit complet abia după câțiva ani, autoarea s-a apucat de studiul psihologiei analitice, iar ulterior, al ezoterismului, domeniu în care a făcut carieră, ajungând una dintre cele mai celebre ocultiste ale secolului XX: Dion Fortune.
În Autoapărarea psi, Dion Fortune ne introduce în lumea subtilă a energiilor extrasenzoriale și a influențelor invizibile ce ne pot afecta starea de bine și sănătatea psihică. Autoarea explorează din punct de vedere psihologic și ocult diverse tipuri de atacuri psi – precum vampirismul energetic, formele-gând negative, bântuirea, posesia –, motivele ce au stat la baza lor, aspectele fizice și energetice ale acestor fenomene, metode de diagnosticare corectă și tehnici concrete de apărare. Toate acestea sunt explicate în detaliu și ilustrate prin exemple – experiențe personale și studii de caz.
Autoapărarea psi nu este doar un ghid practic de prim ajutor în caz de atac psi, ci și o lucrare fundamentală pentru creșterea gradului de conștientizare a lumii subtile și a capacităților noastre interioare de autoapărare și vindecare. Este o resursă valoroasă pentru oricine caută să-și îmbunătățească viața și să-și aprofundeze conexiunea cu sinele autentic, iar pentru pasionații de ezoterism și profesioniștii din domeniul psihologiei, o lectură obligatorie. (Carmen - Simona Radu)
Dion Fortune a fost pseudonimul lui Violet Mary Firth, ocultistă și autoare britanică, una dintre figurile marcante ale mișcării metafizice din secolul XX.
Fortune a fondat organizația The Inner Light Society (Societatea Luminii Interioare) și a scris numeroase cărți pe teme ezoterice, printre care Autoapărarea psi, Cabala mistică, Filozofia
ezoterică a iubirii și a căsătoriei. Lucrările ei au avut o influență semnificativă asupra practicanților ocultismului și a căutătorilor spirituali din întreaga lume.
Pseudonimul lui Violet provine din expresia latină „Deo, non fortuna” („Dumnezeu, nu norocul”), pe care familia ei o folosea foarte frecvent.