Pace, putere, prosperitate este o lucrare de excepție, care demonstrează, printre altele, faptul că trupul este doar o extensie a minții și că starea fizică este determinată de gândire, iar dacă suntem bolnavi sau sănătoși, veseli sau triști, tineri sau bătrâni, atrăgători sau neatrăgători, toate acestea sunt direct proporționale cu gradul în care ne controlăm procesele mentale.
De asemenea, cartea ne învață că omul nu trebuie să fie victima mediului său, ci poate fi stăpânul acestuia; că nu există o soartă în afara omului care să-i determine viața și năzuințele; că fiecare persoană poate să-și modeleze propriul mediu, creându-și propria realitate; că leacul pentru sărăcie, starea precară de sănătate și pentru nefericire constă în a ne aduce, prin gândire sistematică, spre uniunea conștientă cu marea Sursă a Vieții Infinite, Sursa abundenței, sănătății și armoniei. Această uniune conștientă cu Creatorul – această acordare cu Infinitul – este secretul păcii, puterii și prosperității.
Pentru ca o persoană să se înalțe, trebuie ca mai întâi să-și înalțe gândirea. Când vom fi învățat să ne stăpânim tiparele de gândire, să ne păstrăm mințile deschise către mărețul flux divin de forță vitală, vom fi învățat secretul fericirii. Atunci o nouă eră se va ivi pentru rasa omenească.
Cuvinte de apreciere pentru carte:
Din cuprins:
Capitolul 1: Puterea minții de a constrânge trupul
Capitolul 2: Sărăcia, o dizabilitate a minții
Capitolul 3: Legea opulenței
Capitolul 4: Formarea caracterului și întărirea sănătății în timpul somnului
Capitolul 5: Dobândirea sănătății prin gândirea corectă
Capitolul 6: Chimie mentală
Capitolul 7: Rolul imaginației în starea de sănătate
Capitolul 8: Cum ne influențează sugestia sănătatea
Capitolul 9: Din ce cauză îmbătrânim
Capitolul 10: Miracolul încrederii în sine
Capitolul 11: Afirmația și sugestionarea verbală
Capitolul 12: Sugestia distructivă și cea constructivă
Capitolul 13: Îngrijorarea, boala tuturor vremurilor
Capitolul 14: Frica, blestemul rasei umane
Capitolul 15: Autocontrol versus pasiune explozivă
Capitolul 16: Voia bună este medicament divin
Capitolul 17: Mottoul cadranului solar
Capitolul 18: Ceea ce semănăm
ORISON SWETT MARDEN (1848 - 1924) a fost considerat părintele scrierilor și discursurilor motivaționale, fiind primul scriitor american care a vorbit în cărțile și prelegerile sale despre dobândirea succesului în viață.
Rămas orfan de mamă la vârsta de 3 ani și de tată la 7 ani, Orison a fost nevoit să muncească de mic pentru a-și câștiga traiul. În adolescență a descoperit cartea lui Samuel Smiles Self-help, care a devenit un punct de cotitură în existența lui și despre care ulterior a afirmat că valora „greutatea ei în diamante”. Și-a întipărit-o în minte și și-a promis să facă și el pentru alții ceea ce cartea lui Smiles a făcut pentru el.
Tinerețea lui Marden este marcată de puternică motivație, inepuizabilă energie și succese remarcabile: până la 35 de ani obținuse diplome universitare în științe, arte, medicină și drept. În timpul studiilor s-a întreținut lucrând într-un hotel, ulterior devenind el însuși proprietar al mai multor hoteluri și al unei stațiuni turistice. După 44 de ani se dedică scrisului, reușind să publice mai multe bestselleruri foarte bine primite de public.
În anul 1897 a fondat celebra revistă Success, ca manifest al filozofiei sale New Thought, care promova gândirea pozitivă, abilitățile de viață și disciplina și în ale cărei pagini au scris sau au apărut aproape toate celebritățile din SUA, de la președinți la actori și oameni de afaceri. Revista a apărut neîntrerupt de atunci și continuă să îi inspire pe cititorii americani și în zilele noastre.