Mandalele sunt simboluri arhetipale, mistice ale Universului. Ele fac parte din existența lui – și a noastră – încă din momentul Creației, în care geometria sacră a jucat un rol primordial. Ca atare, simțim o conexiune nevăzută și fascinantă cu aceste diagrame circulare, pe care le regăsim pretutindeni în natură: în roiurile de stele ce formează galaxiile, în coroanele arborilor, în corolele florilor (dacă ar fi să numim numai daliile, floarea-soarelui sau unele specii de cactus), în cochiliile anumitor scoici, în inelele etalate de o secțiune transversală prin tulpina unui copac etc.
În ultimele decenii, ele au dobândit o funcție secundară, din ce în ce mai accentuată – aceea de relaxare și de eliberare a stresului prin colorare. Dacă însă, pe lângă colorarea mandalelor din prezentul volum, vei găsi și răgazul de a reflecta la înțelepciunea maximelor lui Rumi, poetul și teologul persan care a trăit în secolul al XIII-lea, atunci, prieten drag, te așteaptă câteva momente uimitoare.
Iubește, desenează, colorează, meditează!
Filolog prin pregătire și simțire, Carmen a absolvit cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași în 2001, specializarea Franceză-Română, iar în primii ani de activitate a lucrat ca profesoară, predând limbile franceză și română. Titulară, la 24 de ani, la Catedra de Limba și Literatura Română a Colegiului „Al. Vlahuță” din Rm. Sărat, cu un post și un statut garantate pe viață, după doi ani de învățământ și-a spus că existența poate deveni monotonă când ți-ai asigurat din tinerețe parcursul profesional. Așa că a demisionat și s-a mutat în București, unde a lucrat o vreme ca asigurător, dobândind astfel și o pregătire tehnică. Și-a continuat studiile, urmând cursurile Masterului de Comunicare de Afaceri în context multicultural, organizat de două prestigioase instituții de învățământ superior din Capitală, Universitatea din București și Academia de Studii Economice.
După o vreme s-a reîntors la prima ei iubire, cărțile, lucrând ca traducător, mai apoi editor. În tot acest timp, a tradus peste 40 de volume, din franceză, engleză și spaniolă, și a redactat și corectat prea multe cărți ca să le mai știe numărul. În 2015 a fondat Editura Darclée, un proiect de suflet în care lucrează cu pasiune, convinsă, ca Steve Jobs, că „singura modalitate prin care poți face lucruri extraordinare este să iubești ceea ce faci”.
După România, cele mai multe săptămâni din viață le-a petrecut în Spania, mai întâi ca bursieră Erasmus la Barcelona (2000-2001), apoi ca pelerină la Compostela (2017). Consideră că în viață ajungem doar în locurile de unde mai avem de recuperat bucăți de suflet, că Divinitatea ne vorbește prin semne și că orice om pe care îl întâlnim pe cale se află acolo pentru a ne învăța mai multe despre noi.