„Indiferent de ocazie, plecăm întotdeauna cât mai bine informați despre ce am putea vedea și unde. Când vizităm un muzeu, de exemplu, nu ne interesează doar exponatele, ci și organizarea arhitecturală, modul în care acel muzeu „comunică” cu vizitatorul obișnuit, cum contribuie la integrarea exponatelor în istorie și în peisajul mai larg al culturii orașului, cum contribuie la economia țării și la educația copiilor, fie că aceștia vin cu familia sau cu clasa. Și întotdeauna suntem dornici să ne întoarcem acasă cu cât mai multe idei noi, în speranța că le vom putea folosi cândva și Acasă, în România.”
- Rodica BĂRBUȚĂ
Rodica Bărbuță are o experiență de peste 20 de ani în domeniul educației, ca profesor de violoncel și formator (pentru tineri și adulți), ca director muzical pentru producții cinematografice, radio și televiziune, ca producător de campanii publicitare (advertising și materiale de promovare pentru radio, TV, presă). De asemenea, de peste 25 de ani se ocupă de managementul de proiect și cel organizațional, coordonând zeci de proiecte de finanțare și fiind interesată de managementul strategic și de politicile publice.
Pasionată de educația integrativă și alternativă, Rodica a creat proiectul CREER - Centrul de Resurse pentru Eco-Bio-Educație și Reziliență (https://creeracord.com/), un website de bază pentru cadrele didactice din România, ale cărui materiale înregistrează sute de mii de vizualizări pe lună.
Alte domenii de interes: cercetare (realizare și publicare de studii și comunicări științifice în domeniul educației și pe teme socio-economice, pentru Consiliul Economic și Social); evaluare și elaborare de documente de legislație, planuri naționale, strategii locale, regionale, naționale; coordonare rețele de organizații, publicații și centre de resurse; facilitarea constituirii de rețele colaborative de organizații și instituții; scris (autor unic sau coautor a 9 cărți).