Claudia Constantinescu

Claudia Constantinescu a absolvit Facultatea de Limba și literatura română a Universității din București. A fost profesoară vreme de 35 de ani, predând limbile franceză și română. 
În ultimii ani de activitate profesională a înființat și a condus câteva trupe de teatru ale elevilor, în vederea participării la „Festivalul tinerelor talente“. Cu această ocazie, a scris scenete și le-a regizat, iar activitatea sa și a trupelor de teatru coordonate a fost răsplătită cu câteva premii și mențiuni. Piesele scrise în această perioadă au fost cuprinse în volumele Teatru scurt pentru elevii de liceu; Teatru scurt pentru grădinițe, școli primare și gimnaziale. Dramatizări și adaptări după povestiri celebre, ambele citite și apreciate de criticul Dan C. Mihăilescu.
A publicat romanul cu elemente autobiografice Silvia (2016), volumele de memorialistică Amintiri aproape uitate (2019), Când se supără Tyche (2020, reeditat în 2022 la Editura Darclée), precum și volumele de ficțiune Fiica Lunii și Așteaptă-mă, Daria!.

Așteaptă-mă, Daria!
30 lei

„Înlănțuiri de evenimente surpriză, alunecări spre trecut, iubire, război, suferință, inimi rănite, ..

Când se supără Tyche. Tineri ostatici ai destinului
33 lei

„Ceea ce am scris este adevărat, personajele sunt reale, surprinse în momente dificile, de criză exi..

Fiica Lunii
10 lei28 lei

  „Cartea este un cocteil delicios de Eliade, Caragiale, Márquez și Netflix, seducător și ad..

Icon securitate LibraPay